Reisverzekering

Wat dekt een reisverzekering anno 2018?

Gaat u op vakantie? Dan is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Maar wat dekt een standaard reisverzekering anno 2018? Lees snel verder!

Wat dekt een standaard reisverzekering?

 

Diefstal, verlies of schade aan bagage

U neemt vast uw smartphone of camera mee op vakantie. En waarschijnlijk zitten er wel meer waardevolle spullen in uw bagage. Diefstal, beschadiging en verlies van bagage wordt via een reisverzekering gedekt.

 

Extra reis- en verblijfskosten

Gebeurt er iets waardoor uw reis onverhoopt langer duurt dan gepland? Bijvoorbeeld wanneer u wordt opgenomen in een ziekenhuis en daardoor langer moet blijven. Of wanneer er precies op de dag dat u moet vliegen een grote staking op de luchthaven is waardoor uw vliegtuig niet vertrekt? Met een reisverzekering krijgt u deze kosten in veel gevallen vergoed.

 

Afbreken van de reis

Moet u tijdens uw vakantie onverhoopt terug omdat een eerste- of tweedegraads familielid of bij u inwonende levenspartner in levensgevaar is? Dan krijgt u de reiskosten zoals een vliegticket, treinticket of benzinekosten met een reisverzekering vergoed. Dit geldt uiteraard ook bij overlijden.

 

Dekt een reisverzekering medische kosten?

Veel mensen denken dat medische kosten standaard worden gedekt in reisverzekering. Dit is niet altijd waar! Bovendien worden de kosten ook niet altijd gedekt via uw zorgverzekering: spoedeisende zorgkosten zijn vaak duurder in het buitenland, in uw basisverzekering krijgt u alleen het Nederlandse tarief vergoed. Gelukkig is er een simpele oplossing:

 

  • Controleer eerst of u een aanvullende zorgverzekering heeft waarin medische kosten in het buitenland worden vergoed. Zo ja? Dan bent u met een standaard reisverzekering voldoende verzekerd.
  • Is dit niet het geval en heeft u bij uw reisverzekering de module ‘Medische kosten’ gekozen? Dan bent u 100% verzekerd voor spoedeisende medische kosten in het buitenland.

 

Andere extra dekkingen

Naast medische kosten kunt u uw reisverzekering verder uitbreiden met de module autopech of met een annuleringsverzekering. Deze vergoedingen vallen niet in de standaard dekking van een reisverzekering, maar zijn wel heel voordelig bij te verzekeren.

 

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

U kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende:

  • Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. Hieronder vallen niet alleen al uw vakanties, maar ook uw weekendjes weg of losse hotelovernachtingen. U hoeft hem maar 1 keer af te sluiten, daarna heeft u er geen omkijken meer na.
  • Een kortlopende reisverzekering sluit u bij elke vakantie of geboekte overnachting opnieuw af. Anno 2018 gaan mensen vaker op vakantie. Een doorlopende reisverzekering is daarom voor de meeste mensen voordeliger en makkelijker!

 

Doorlopende reisverzekering, in 1 klap geregeld!

Wilt u uw reisverzekering voor heel het jaar 2018 regelen? Kies voor onze voordelige doorlopende reisverzekering voor hoger opgeleiden.

Contact

Chat E-mail Vragen