Zorgverzekering

Wordt mijn ooglidcorrectie vergoed vanuit de zorgverzekering?

In uitzonderlijke situaties is er een vergoeding vanuit de basisverzekering voor een ooglidcorrectie. Of dit het geval is, beoordeelt de gecontracteerde zorgverlener. Deze zal eerst toestemming bij ons aanvragen voor de vergoeding. Om een afspraak te maken bij een arts, heb je eerst een verwijzing nodig van uw huisarts of oogarts. Is een vergoeding voor de kosten mogelijk vanuit de basisverzekering? Dan betaal je eigen risico.
 

Is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk? Vanaf 2021 bieden enkele van onze aanvullende verzekeringen ook een vergoeding voor een ooglidcorrectie in bepaalde situaties. Meer hierover leest u in onze voorwaarden. U vindt de vergoeding per aanvullende verzekering terug in het dekkingsoverzicht 2021. Ook voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of oogarts. Hierna kan uw plastisch chirurg een aanvraag voor een vergoeding naar ons opsturen. Is de aanvraag akkoord? Dan kan het ziekenhuis de kosten van de ooglidcorrectie bij ons declareren. Voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, betaalt u geen eigen risico.
 

Een in 2021 gecontracteerde zorgverlener vindt u in onze Zorgzoeker. Kiest u voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan is er een lagere vergoeding bij vergoeding vanuit de basisverzekering. Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is geen vergoeding mogelijk als u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen