Zorgverzekering

Wat krijg ik vergoed voor de tandarts?

De basisverzekering biedt een vergoeding voor de tandarts tot de leeftijd van 18 jaar. Volwassenen kunnen voor vergoeding een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Goed om te weten: orthodontie valt niet onder deze dekking. Lees meer over de vergoeding van orthodontie.
 

Jonger dan 18 jaar

Kinderen krijgen tot hun 18e een vergoeding voor tandartskosten vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor een consult, mondhygiëne en vullingen. Heeft uw kind een kroon, brug of implantaat nodig of moet er een kaakoverzichtsfoto gemaakt worden? Dan moet u voor de vergoeding eerst schriftelijk toestemming vragen. Alle andere behandelingen kunt u rechtstreeks declareren.
 

Gecontracteerde zorgverleners vindt u in onze Zorgzoeker 2021. Kiest u voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.
 

18 jaar en ouder

Volwassenen hebben een aanvullende tandartsverzekering nodig om tandarts kosten vergoed te krijgen. Vanaf 18 jaar worden tandartskosten namelijk alleen in bijzondere situaties vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor betaalt u eigen risico en kan een eigen bijdrage gelden. Bijvoorbeeld de kosten voor een behandeling bij de kaakchirurg in het ziekenhuis. Lees hier meer. Wilt u meer weten over de vergoeding van een kunstgebit of gebitsprothese? Lees meer informatie.
 

Had u in 2021 een tandartsverzekering bij ons afgesloten? Dan krijgt u de kosten vergoed voor bijvoorbeeld controles, het verwijderen van tandsteen, het vullen van gaatjes en het plaatsen van een kroon. U kunt bij iedere tandarts in Nederland terecht. Naast tandartskosten vallen ook de behandeling bij de endodontoloog, parodontoloog en mondhygiënist onder onze tandartsverzekeringen.
 

Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering, tot welk bedrag u tandartskosten vergoed krijgt. Bekijk de vergoedingen. Wilt u weten hoeveel er al vergoed is? Log in op Mijn NA.
 

Zorgkosten gemaakt door een ander?

Heeft u een ongeval gehad en was iemand anders hievoor aansprakelijk? Dan is de kans groot dat uw zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dit doet National Academic gratis voor u. Meld hier uw letselschade

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen