Studentenzorgverzekering

Ik moet naar de tandarts. Wat vergoedt de studentenzorgverzekering?

Het ligt aan je leeftijd hoe de kosten vergoed worden. Hieronder lees je hoe het zit. Goed om te weten: orthodontie valt niet onder deze vergoeding.

 

Jonger dan 18 jaar

Tot je 18e krijg je de kosten voor de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld een consult, mondhygiëne en vullingen. Heb je als kind een kroon, brug of implantaat nodig? Dan moet je vooraf schriftelijk toestemming vragen. Alle andere behandeling kunnen rechtstreeks bij ons ingediend worden.

 

18 jaar of ouder

Vanaf je 18e krijg je alleen in bijzondere gevallen een vergoeding vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor een complexe behandeling bij de kaakchirurg in het ziekenhuis. Hiervoor betaal je eigen risico. Wil je ook tandartskosten voor bijvoorbeeld controles, het verwijderen van tandsteen, het vullen van gaatjes en het plaatsen van een kroon vergoed krijgen? Kies dan voor de aanvullende optie Tandarts. Hiermee kan je naar iedere tandarts in Nederland. Daarnaast krijg je ook de mondhygiënist, parodontoloog (tandvleesbehandelingen) en endodontoloog (wortelkanaalbehandelingen) vergoed.

 

Het hangt van jouw aanvullende verzekering af, welk bedrag je vergoed krijgt. Bekijk de dekking van de aanvullende opties 2021.

 

Weten wat er al is vergoed? Log dan in op Mijn NA.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen